RELAX & REBOOT

Digitalt retreat för återhämtning och förändring

Vill du ta reda på vad som skulle förbättra din vardag och hur du gör för att nå dit?

Att åka på retreat är att ta en total paus från vardagen. Du får ett avbrott från alla måsten och stress, och får istället befinna dig i en rofylld och omhändertagande miljö. Detta påverkar ofta din utveckling positivt och insikter som skulle tagit månader att komma fram till, kan klarna under en eftermiddag.

Relax & Reboot retreat är för dig som vill bringa ordning i tankebruset. Som vill ta reda på hur och vad som skulle förbättra din vardag. Under hela retreatet blir du guidad genom övningar, workshops och uppgifter för att hitta de svar som redan finns inom dig.

Ta dig tiden att fundera ut vad DU vill och hur du vill att DIN vardag egentligen ska se ut.

*Relax & Reboot är en godkänd friskvårdsaktivitet

"Under retreatet löste jag upp en svår livsknut. Svaret har funnits inom mig hela tiden, men jag har aldrig tidigare fått rätt frågor."

Aline Lilja Gladh
(läs hela omdömet längre ner)

Så fungerar Relax & Reboot: upplägg, plattform, förberedelser

UPPLÄGG:

Du genomför retreatet på valfritt datum och valfri plats, till exempel hotell, fjällstuga, airbnb-lägenhet. Det viktiga är att du kan ägna dig åt retreatet utan avbrott. Du rekommenderas därför att genomföra det någon annanstans än hemma. Retreatet är schemalagt så att det enda du behöver göra är att följa videoinstruktionerna.

INNEHÅLL:

Du får tydlig videoguidning längs vägen under hela helgen, inklusive matschema, packlista, spotifylistor och en massa mer. Bokar du Weekendpaketet skickas även fysiskt paket hem med posten innehållande en lyxig goodiebag med trevligheter att använda inför och under ditt retreat.

ALLT DU BEHÖVER GÖRA:

Boka ditt retreat, bestämma var det passar dig att genomföra det och blocka en eller två dagar i din kalender.

Sen mejlar du mig vilket datum det blir och jag ger dig inloggningsuppgifter några dagar inför ditt retreat. Därefter klickar du på play och retreatet är igång.

 "Mycket imponerad av övningarna och upplägget! Kommer verkligen rekommendera detta till andra. Guidningen var tydlig och lättsam genom alla övningar, gillade att konkreta övningar blandades med tips, personliga anekdoter från Malin och inspirerande historier om andra människor med spännande livsöden." 

Sara Högberg
(läs hela omdömet längre ner)

Vad är ett retreat?

Ett retreat är att sätt att ta en paus från vardagen. Att sakta ner på tempot, lyssna inåt och ge sina tankar utrymme. Retreats är till viss del utbildande men handlar främst om att via vägledning hitta sina egna svar.

Retreats handlar om att ge tystnaden utrymme, helt eller delvis. Det finns retreat som är helt inriktade på yoga, meditation och tystnad. Andra på att utvecklas i gemenskap med andra.

Relax & Reboot ger dig som vill landa i dig själv utrymme att göra det. Du kommer under helgen umgås med dig själv för att hinna tänka dina tankar hela vägen ut. Du kommer i små block vara helt tyst. Hela tiden under kontinuerlig vägledning, allt för att komma närmre din egen kärna.

Du bestämmer själv var du vill genomföra Relax & Reboot
Så här har det sett ut för några av deltagarna:

SCHEMA:
Endagspaketet: Dag 1
Weekendpaketet: Dag 1 & 2

Schemat innehåller de rekommenderade tiderna för att genomföra retreatet. Eftersom du själv är den som styr genom att klicka på play och paus går dessa tider att anpassa, om du hellre skulle vilja börja ditt retreat vid en annan tidpunkt. 

Weekendpaketet

2 495 SEK
(ink moms)

Boka ditt tvådagarsretreat på valfritt datum. Du får då två guidade dagar tillsammans med mig för att landa i dig själv och vad du vill. Samt möjlighet att njuta av egentid och god mat. Allt är planerat och förberett inför din helg och du får en lyxig goodie bag hemskickad på posten inför din helg.


 • Retreat 12.00-20.00 (Dag 1)
 • Retreat 7.30-14.40 (Dag 2)
 • Lyxig goodie bag hemskickad 
 • Menyförslag: mat, fika & dryck 
 • Handlingslista
 • Pack- och prepplista
 • Spellistor till Spotify


Vill du boka tillsammans med en eller flera kompisar? Lägg till ytterligare personer för endast 995 kr/pers (läs mer i FAQ)

Endagspaketet

1495 SEK
(ink moms)

Boka ditt endagsretreat på valfritt datum. Du får då en guidad heldag tillsammans med mig, för att landa i dig själv och vad du vill. Samt möjlighet att njuta av egentid och god mat. Allt är planerat och förberett inför din helg.


 • Retreat 12.00-20.00 (Dag 1)
 • Menyförslag: mat, fika & dryck 
 •  Handlingslista 
 • Pack- och prepplista 
 • Spellistor till Spotify


Vill du boka tillsammans med en eller flera kompisar? Lägg till ytterligare personer för endast 495 kr/pers (läs mer i FAQ)

"Jag tyckte verkligen det var otroligt givande! Och att ha små föreläsningar mellan uppgifterna var toppen. Jag älskade speciellt övningarna där jag fick lista några bra och dåliga stunder i livet och ta reda på varför och om det fanns gemensamma nämnare. TACK för detta!

Funderar du på att boka tycker jag, oavsett om du är van att jobba med dig själv eller aldrig gjort det förr, att Relax & Reboot en av de bästa self care grejerna du kan göra. Spendera en dag med att lyssna på dig själv, på riktigt!" 

Aline Lilja Gladh
Illustratör & författare

"Mycket imponerad av videomaterialet, övningarna och upplägget! Kommer verkligen rekommendera detta till andra, har redan ett par vänner i åtanke som jag skulle kunna ge en Relax and reboot-Retreat i födelsedagspresent. Jag kan även se att företag skulle kunna ge detta till sina anställda!

Jag gillade verkligen att konkreta övningar blandades med tips, personliga anekdoter från Malin och inspirerande historier om andra människor med spännande livsöden. Guidningen var tydlig och lättsam genom alla övningar och det kom bra påminnelser om vad och varför du tex inte bör kolla telefonen. Därtill fanns inga pekpinnar, du måste ingenting, men uppmuntras att försöka, att nosa på ämnen och reflektera kring dem.  Efter en heldag var jag väldigt trött men glad. När jag nu kollar igenom allt jag skrivit under dagen så ser jag knutar som gått upp och frågetecken som rätats ut."

Sara Högsten
Producent Konsert & Kongress

fler omdömen

"Ett varmt tack för den här dagen! Jag tar med mig "myrstegen" och ska börja med lite korta morgonrutiner för att göra framförallt kroppen gladare. Har även hittat en del stressorer som jag ska försöka jobba med.

Jag var lite orolig innan retreatet, för att jag inte alls visste vilka uppgifter det skulle bli, behöver ofta lång tid att tänka. Det var dock tydliga instruktioner och jag upplevde ingen stress.  Så nyttigt att komma iväg och hinna reflektera över livet! Har efter dagen bestämt vilka mina första myrsteg mot ett sundare liv ska bli. Spännande att se vart dessa pyttesteg leder om 3, 6, 9 och 12 månader."

Tack för den här dagen <3 "

Ewa Karlsson

"Ville bara skriva och tacka för retreatet och en av övningarna, som jag nu fortsatt med även efteråt, som du föreslog. Och det har verkligen hjälpt mig att komma till insikt om vad som är viktigt för mig, släppa taget om gammalt och fokusera på nya saker, få en massa nya idéer och börja dagen på ett mysigt sätt. Tack igen!"  

Hanna Norlin

"Toppendag med mycket kloka reflektioner att ta med hem. Lagom långa uppgifter och pauser. Intressant att se så tydliga mönster i skrift, det tar jag verkligen med mig inför framtiden! Och gillade verkligen andningsövningen!"  

Anita Nygrehn

Vem är jag som håller i det här retreatet?

Mitt namn är Malin Tegnhammar och jag har varit intresserad av livsstilsdesign och personlig utveckling sen tonåren. Vid det här laget har jag läst hundratals böcker i ämnet, gått kurser och utbildningar inom en massa olika inriktningar och lagt ner tusentals timmar på att prova vad som verkligen fungerar.

Något som hittills resulterat i att jag lyckats uppfylla mitt livs största dröm – att bli författare. Det innebär även att jag kunnat styra min arbetstid helt efter eget tycke under åtta av de senaste tio åren. Detta varvat med att ha haft helt "vanliga" jobb så som industriarbetare och kommunikatör.

Jag tror starkt på att hitta sin egen väg och att aktivt jobba för att skapa den vardag man själv vill ha. Med det sagt behöver inte all förändring vara dramatisk och stor. Det kan handla om små saker du lägger till i vardagen, för att den ska bli lite mer rolig och givande.

Under Relax & Reboot är jag din guide längs vägen och stöttar och peppar dig för att du ska komma framåt och till dina egna kloka insikter. Jag tycker själv att det är helt underbart att åka på retreat, problemet är bara att de ofta kräver att man är ganska flexibel med att kunna ta ledig från jobbet och att plånboken får sig ett där-rök-hela-semesterkassan-hål. Det är ofta också väldigt nervöst innan, för att man inte har en aning om vilka andra som ska vara med eller vem man ska dela rum med. Jag är därför extra glad att kunna erbjuda denna digitala variant, som du kan genomföra som det passar dig, oavsett om det är på lyxhotell eller i en lånad sommarstuga.

FAQ

Relax & Reboot är ett helt digitalt retreat. Det du behöver för att kunna genomföra det är en dator eller surfplatta (telefon går, men rekommenderas inte) och internetuppkoppling. I samband med din bokning anger du vilket/vilka datum du vill genomföra ditt retreat, och du får sedan tillgång till retreatet under dessa dagar.

Notera: Relax & Reboot fungerar alltså som ett på-plats-retreat där du bokar och avsätter tid en specifik helg. Du har bara tillgång till videomaterialet under den här tiden, precis som du skulle haft om du åkte iväg till en kursgård. Du behöver alltså följa schemat och kan inte genomföra en liten bit i taget. Skulle du bli sjuk, meddela mig så bokar vi om. (Läs mer om sjukdom nedan).Fördelen med det digitala retreatet är dock att du kan anpassa datumen till några som passar dig och genomföra retreatet på valfri plats. Den flexibiliteten gör att priset kan bli mycket lägre än om du hade bokat ett på-plats-retreat.

Hela retreatet ligger i en inloggad miljö till vilken du får ett unikt lösenord och inloggning några dagar innan ditt retreat.

Plats & Logistik
Du väljer helt själv var du vill utföra ditt retreat. Det kan vara på ett hotellrum, i din egen eller någon annans stuga, en hyrd lägenhet i stan eller i tält i skogen (tänk på att tillgång till internet är nödvändigt). Det viktiga är att du kan genomföra retreatet ifred utan att vardagssysslor pockar på din uppmärksamhet.

Du får en preppad matförslagslista med tillhörande recept och en plan för hur/när du förbereder din mat för att hela retreatet ska flyta på utan avbrott.
Du som inte vill fixa egen mat får även förslag på färdig mat att köpa med.

Det går jättebra att köpa Relax & Reboot och ge bort i present! Personen bestämmer då såklart själv när hen vill genomföra sitt retreat.
Om du köper Weekendpaketet till någon i present, vänligen ange det i fritextfältet i kassan, så skickas goodie bagen ut enligt överenskommelse.

Du som köpt en retreatplats kan att ladda ner och skriva ut det här dokumentet om du vill ha något fysiskt att ge bort.

Har du några frågor runt att ge bort Relax & Reboot i present kan du skicka dem till hej@onespoonhappiness.se 

Du kommer sammanlagt under de två dagarna få genomföra fem olika workshops som alla knyter samman till att du ska landa i dig själv. Fyra av dem har ett "föreläsningsliknande" format, som jag beskriver nedan. Den femte handlar om att du ska få göra en vision board och upplägget för den ser därför lite annorlunda ut.  

Den stora skillnaden mellan de två paketen är att Weekendpaketet är dubbelt så långt och sträcker sig över TVÅ dagar. Endagspaketet är EN dag.

Utöver det får du som bokar Weekendpaketet:
- En lyxig goodie bag hemskickad på posten.

Exakt vad som skiljer paketen åt kan du se ovan i prislistan.

Relax & Reboots alla övningar fokuserar övergripande på mindfullness, meditation och mental träning som verktyg för stresshantering. Detta gör retreatet till en enligt skatteverket godkänd friskvårdsaktivitet.

Alla företag har dock rätt att själva sätta upp regler runt hur friskvårdsbridraget får användas (så länge det håller sig inom ramen för godkända aktiviteter) och det kan därför finnas interna regler att förhålla sig till. Dubbelkolla därför alltid med företaget du jobbar på.

Vill du använda ditt friskvårdsbidrag till Weekendpaketet, mejla mig (hej@onespoonhappiness.se) så skickar jag ett separerat kvitto som du kan lämna till din arbetsgivare. Goodie bagen är inte avdragsgill och jag separerar då den på ditt kvitto. 

Du kan genomföra ditt retreat på valfritt datum, dock senast 6 månader från köptillfället. Du fyller antingen i ditt/dina datum i samband köpet, eller så bokar vi i efterhand via mejl. Skulle ett oförutsett hinder uppstå inför ditt inbokade retreat har du möjlighet att flytta retreatet till ett senare tillfälle. Denna ombokning måste ske senast 48 timmar innan start.

Notera: Du kan genomföra ditt retreat tidigast 48h från och med köptillfället. Vill du verkligen genomföra ditt retreat tidigare än så kan det eventuellt lösas, men det kan inte garanteras. Mejla hej@onespoonhappiness.se innan du bokar om det är ett krav att retreatet ska kunna ske tidigare.

Du som bokar Weekendpaketet får din goodiebag inom 7 arbetsdagar. Vill du vara säker på att få hem din goodiebag innan ditt retreat börjar, boka in ditt retreat tidigast 7 arbetsdagar från och med köptillfället.

Du anger i fritextrutan i kassan, vilket datum du vill boka. Vet du inte exakt vilket datum du kan genomföra ditt retreat när du köper bokar vi detta i efterhand. Notera att du behöver genomföra ditt retreat senast 6 månader från köptillfället.

Både Weekend- och Endagspaketet går utmärkt att boka tillsammans med kompisgänget. Ni kan sedan genomföra det antingen på samma plats, eller vara uppkopplade från helt olika ställen i Sverige/världen.Ni måste dock genomföra retreatet samtidigt. Jag skickar mejl med utförlig information om ni väljer att boka som grupp. I grunden handlar det om att ni i förväg bör ta till lite extra tid. Samt i förväg enas om upplägg, när ska ni jobba själva och när ska ni sammanstråla i gruppen.

För att få tillgång till varsin inloggning och ta del av goodie bags med mera bokar ni in ett retreat per person. För detta erbjuds ni en grupprabatt från och med deltagare nummer två.

Exempel:
2 Weekendpaket = 2495 kr (pers 1) + 995 kr (pers 2) = TOTALT 3490 kr. Ni betalar då endast 1745 kr/person
4 Weekendpaket = 2495 kr (pers 1) + 995 kr (pers 2) + 995 kr (pers 3) + 995 kr (pers 4) = TOTALT 5480 kr. Ni betalar då endast 1370 kr/person

2 Endagspaket = 1495 kr (pers 1) + 495 kr (pers 2) = TOTALT 1990 kr. Ni betalar då endast 995 kr/person.
4 Endagspaket = 1495 kr (pers 1) + 495 kr (pers 2) + 495 kr (pers 3) + 495 kr (pers 4) = TOTALT 2980 kr. Ni betalar då endast 745 kr/person

Vill du boka en grupp, skickar du ett mejl till hej@onespoonhappiness.se och anger antal och vilket datum ni vill boka. Jag upprättar då en gemensam faktura som er valda kontaktperson betalar, ni delar sedan upp betalningen internt.

Om du blir sjuk och inte kan genomföra ditt retreat kan du boka om. Detta kan du göra en gång. För att kunna boka om ditt retreat behöver du anmäla dig sjuk senast 24 timmar innan retreatet startar.

Jag hoppas såklart att du ska kunna och vilja genomföra ditt retreat. Ibland ändras förutsättningarna dock och då kan det vara bra att veta att du har 14 dagars ångerrätt, från att du genomförde ditt köp.

Din ångerrätt upphör dock att gälla så fort du får inloggningsuppgifter (5 dagar innan bokat retreat). Så bokar du ditt retreat inom två veckor från köptillfället har du inte rätt att ångra dig under hela tvåveckorsperioden.